Budu psát o všem co mě zajímá a toho je opravdu hodně.. :) Jedná se o můj 1 blog proto prosím o shovívavost a prominutí případných nedostatků.. jak stylistických tak gramatických :)

Sýrie- pohled z jiné strany

4. 9. 2013 16:57
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Sýrie , USA , rusko , mír , papež , půst

Ahoj nejsem takový blogový maniak, ale vyostřující se situace v Sýrii mně nedá spát. Docela mě mrzí neobjektivní zpravodajství většiny českých médií, ať už těch internetových nebo těch televizních.

Kde začít. Předem upozorňuji, že můj pohled je trochu jiný, než je nám předkládán většinou ze zmiňovaných médií (idnes,novinky,ČT,ČTK,...). Prezident Sýrie je vystudovaný lékář ve Velké Británii a Sýrii vládne od roku 2000. Je to rozumný vládce a tak nemá zapotřebí používat chemické zbraně obzvlášť, když přijedou inspektoři z OSN vyšetřovat dřívější použití chemických zbraní. Zde velice doporučuji přečíst rozhovor s panem prezidentem. ( http://www.vlastnihlavou.cz/rozhovor-syrskeho-prezidenta-assada-pro-denik-izvestia/ )

V konfliktu nejde ani tak o chemické zbraně jako o zlikvidování spojence Iránu.(který je nejsilnějším spojencem Sýrie a má sním několik smluv o bránění v přípaně napadení) Zajimavý názor si můžeme učinit po přečtení tady tohoto článku: http://www.zvedavec.org/komentare/2013/09/5638-iran-nikoliv-syrie-je-skutecnym-cilem-zapadu.htm

Dodám jen že Irán je osočován především Izraelem z vyvíjení jederních zbraní. K tomu dodám jen že: Na íránském území se podle odhadů nachází 10–11 % světových zásob ropy. Země disponuje zásobami černého zlata v celkovém množství zhruba 18 miliard tun, což ji řadí na třetí místo ve světovém měřítku. U zemního plynu je to dokonce místo druhé a nově objevené zdroje.. http://www.vlastnihlavou.cz/v-iranu-byly-objeveny-rekordni-zasoby-ropy/  ovšem Ajatolláh vyhlásil na výrobu jaderných zbraní FATVU!! viz. http://zpravy.ihned.cz/c1-59125600-nejvyssi-duchovni-vudce-iranu-zakazal-zemi-vyvoj-jadernych-zbrani-postaci-to-svetu

V oblasti Blízkého východu máme jen pár zemí, kde bychom nalezli státy, ve kterých vládne šiítský režim, nebo kde mají hlavní slovo a mezi tyto státy patří Irán, Irák a Sýrie(v Sýrii jsou v menšině, ale jsou u moci) Možná to je trnem v oku ropným velmocem jako Saudské Arábii a Kataru, kde se mimochodem rodí většina z radikálních muslimů (i legendární Usáma bin Ládin)

Situace je opravdu vážná a štve mě trochu postoj USA a jejich věrných poskoků Velké Británie, Francie a dalších, že hodně často tyto konflikty řeší silově jako v případě Afganistánu, Iráku a Lybie.

Mimochodem k Lybii by se hodil další blogový příspěvek, a tak aspoň pro zájemce nastíním Kadáfího Zelenou knihu a jeho projekt, který mě opravdu ohromil... http://www.vlastnihlavou.cz/velka-umela-reka/

Prostě nikdy není pravda jen černá nebo bílá a tak by se k problému měla zachovat i média. Možná Assad chem. zbraně použil, ale co vyřeší  několik 100vek raket a kolik neviných lidí umře. Rozhodně to bude ve stovkách a dalších X tísíc uprchlíků vyhnaných z domovů. A komu se pak dostanou do rukou tyto tuny těchto zbraní????

Uprchlíků je celkem 7 milionů z toho 2 miliony už jsou za hranicemi Sýrie v Jordánsku, Libanonu, Iráku a Turecku. Takovýchto táborů po vyostřeném konfliktu ze strany USA může vyrůst několik desítek. http://www.novinky.cz/cestovani/308399-nejdepresivnejsi-mesto-sveta-uprchlicky-kemp-zaatari.html

Docela zajímavý je postoj Švédska. 9,5milónů obyvatel velikost 450 000km (5,75X větší než ČR) s nabídkou pro věchny tyto muslimské uprchlíky.. a to nezmiňuji volný pohyb pak dále po EU a problémy s přistěhovaleckou politikou v Británii, Francii a Německu.. http://zpravy.ihned.cz/svet/c1-60588230-svedsko-azyl-syrie-uprchlici

Jak vypadá situace ve Středozemním moři nám může napovědět následují obrázek. Rusko a možná i Čína zde mají své lodě a asi i ponorky na druhé straně barikády je USA a Francie a Turecko( které se nemůže dočkat porcování Sýrie a připojí si část Sýrie, kde jsou Kurdové, aby je mělo lépe pod palcem) A samozřejmě Izrael, který konečně po několika desítkách let vyřeší problém Golanských výšin. http://www.zvedavec.org/vezkratce/7290/   (možná bych předvídal jak Sýrie dopadne: 1/3 připadne Turecku a 1/3 zabere Izrael a na  poslední 1/3 budou vládnou islámští fanatici loutkově dosazení západem..)

Tak tedy budu doufat, že papežem vyhlášený půst a modlitby na 7. září zaberou a vše dopadne lépe než doufám. Omlouvám se za spoustu odkazů, ale bez nich to neumím. Pokud je Vám něco nejasného, tak se budu těšit na Vás komentář.

Slíbený obrázek Středozemního moře:

Zobrazeno 3638×

Komentáře

Roose

rozhodně nedokážu posoudit, jak moc tento článek koresponduje s realitou, protože bohužel o této problematice vím strašně málo, ale o to zajímavější počtení to bylo!

Vlastousek

Co říká k dané problematice generál Jezuitů najdete zde : http://www.jesuit.cz/clanek.php?id=899

Vlastousek

Hodně zajímavě shrnuto je to také na tomto zdroji: http://www.outsidermedia.cz/Nekolik-nejasnosti-kolem-Syrie-1.aspx

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio