Budu psát o všem co mě zajímá a toho je opravdu hodně.. :) Jedná se o můj 1 blog proto prosím o shovívavost a prominutí případných nedostatků.. jak stylistických tak gramatických :)

Vztah založený na lásce, důvěře a svobodě vydrží navždy

19. 4. 2015 19:17
Rubrika: Nezařazené | Štítky: láska , duvera , Svoboda , vztah , zamilovanost

V každém vztahu a obzvláště ve vztahu k osobě, kterou milujete je důležité stavět na pevných základech.

Jedním z nejdůležitějších stavebních kamenů je určitě láska. Když mám druhého rád, tak jsem ochoten se s ním podělit o své starosti, radosti a jsem ochoten takové osobě zajisté i odpustit. Láska mezi dvěma zamilovanými je určitě to hlavní a to co by nemělo nikdy vyprchat. Vždyť i v 1 Kor, kap. 13 stojí:

Láskaje shovívavá, láska je dobrosrdečná, nezávidí, láska se nevychloubá, nenadýmá, nedělá, co se nepatří, nemyslí jen a jen na sebe, nerozčiluje se, zapomíná, když jí někdo ublíží, má zármutek, když se dělá něco špatného, ale raduje se, když lidé žijí podle pravdy. (Láska) všechno omlouvá, všemu věří, nikdy nad ničím nezoufá, všecko vydrží. Láska nikdy nepřestává.

Samozřejmě o lásce by se dala napsat celá esej.  Neměla by ale být úplně slepá a vidět, když jí někdo činí příkoří.

Důvěra je také velice podstatným prvkem každého vztahu. Vždyť kdybych druhou osobu neměl rád a nedůvěřoval bych jí , co by nás mohlo pojit? Bez důvěry se toho nedá moc uskutečnit a je to jako když se člověk může opřít jen o jednu nohu. Nedostatek důvěry podkopává vztah a takový vztah, kdy druhému nevěříme, že mluví pravdu a nic jiného,  že jsme ochotni takové osobě říci o sobě úplně vše a věříme, že toto tajemsví udrží. Tak pokud nás taková osoba zklamala, pak v nás toto zanechá opravdu hlubokou ránu. Ve vztahu je nutné důvěřovat, druhé osobě ať už se jedná o pravdomluvnost, peněz, minulého života a později hlavně věrnosti, která je také jedním ze stavebních kamenů vztahu a později pak manželství.

Kdyť ve vztahu jsou na řešení problému vždy dva a ne jeden a když přijdou problematické situace, určitě se lépe vyřeší s osobou které důvěřujeme.

Svoboda je důležitá, protože daný vztah by nás neměl  úplně odříznout od našeho minulého života. Je důležité, aby i ve vztahu byl čas, kdy mohu vyrazit na pivo nebo v případě ženského pohlaví na nákupy. S tímto se pojí předchozí, že takové osobě důvěřuji a věřím, že jde opravdu jen o to vyrazit si jednou za čas s kamarády ven a věřím, že pro druhého partnera ve vztahu platí zachování věrnosti. Určitě by se daná osoba měla mít na pozoru před nezávazným flirtováním s osobami jinačího pohlaví, kdyť mobily s kvalitním fotoaparátem jsou všude a takové označení na facebooku by nám v očích druhého partnera určitě nepřidalo.

Často to také může být závist ostatních lidí, co přispěje k rozpadu vztahu a proto je důležité, aby důvěra, věrnost a svoboda byly v rámci rozumných mezí. (http://www.novinky.cz/domaci/366252-tretina-vztahu-zkrachuje-kvuli-anonymnimu-udani.html)

Samozřejmě ve vztahu musí být i další společné pojivé prvky, jako společné zájmy. Musíme si s danou osobou rozumět.  V neposlední řadě se za partnera a vztah i modlit. A společně užívat a doufat, že fáze zamilovanosti vydrží navždy.

Je samozřejmé, že nás ve vztahu zajímá jak se zrovna druhá osoba má a chtěli bychom být co nejčastěji jenom s ní. Ovšem pokud nesdílíme společnou domácnost, tak musíme mít pochopení, že daná osoba má určité povinnosti v rodině, popř. vůči svým spolužákům (spolupracujím). Často se tak může stát, že nereagujeme na SMS, či zprávy na Facebooku, maily, ale daná osoba, která je s námi ve vztahu stejně ví, že na ni stále myslíme, milujeme a NIKDY JI NEOPUSÍME :-*

 

Zobrazeno 2767×

Komentáře

kacarovi3

Vlasto,máš bystrý pohled na svět a dobře píšeš.Zajímá mě to.Díky za informace.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio